Останні новини - 15-07-2012, 08:07 - sasa 145

Роман Анатолійович змінює амплуа

Роман Анатолійович змінює амплуа

Польові гравці у воротах доволі незвичне явище в світовому футболі, однак час-від-часу трапляються випадки, коли футболісти змушені змінювати ігрове амплуа. Для “Ворскли” подібні випадки не новина в історії клубу.

 

Принаймні тричі за часів проведення чемпіонатів України польові гравці стояли в рамці воріт “Ворскли”. Вперше це трапилося 1994 року. У матчі-відповіді 1/8 фіналу Кубка України у Донецьку проти “Шахтаря” весь матч воротарем “працював” нападник ворсклян Андрій Брагинець. Справа у тім, що через різного року обставини у команді перед матчем не знайшлося жодного боєздатного голкіпера. Довелося воротарську форму приміряти на себе Брагинцю. А результат того матчу і згадувати не хочеться — поразка “Ворскли” з рахунком 0:8.

 

26 травня 1998 року в домашній грі проти запорізького “Металурга” в останні хвилини матчу рамку полтавських воріт захищав Андрій Хомин, який замінив свого тезку Ковтуна, коли той змушений був порушувати правила біля штрафного майданчика. На жаль, врятувати свої ворота Хомину не вдалося, вже за хвилину він пропустив гол від Олександра Осташова і зрештою “Ворскла” програла той матч. Цікаво, що тоді Хомун вдалося відбити два доволі небезпечні удари, але ось третій виявися фальним. Цікаво, що той матч команда грала вже в дев\’ятьох7 Ще в першому таймі вилучення отримав Сергій Леженцев.

 

Автанділ ПОТІДЗЕ

Погода